onsdag 3. september 2008

early morning rain

ferdig på jobb for en stund. i morgen til harstad og høsten. ny start i september. godt. godt. jannicke har satt på varmen og i stua er det lunt, selv om det småregner ute. sånn regn som man lurer på om er regn eller synsbedrag, men som man oppdager virkelig er regn når man ser virkelig godt etter. straks varme rundstykker og nytrukket te. etterpå skal man gripe det virkelige liv.

mandag 11. august 2008

begynnelse

joda. det er stort og svulstig og, jeg må innrømme, ikke helt mandag middag å snakke om nye begynnelser. men det er påkrevd. man kan sikkert si mye om sommeren 2008. jeg for min del kan si mest om det er sommeren som ble borte. allikevel er det midten av august allerede. og sommeren er unektelig på hell. i alle fall her i norges navle. sola skinner lykkelig og jeg har hørt på reiseradioen og p1 står på og snart er jeg 30. så jeg har bestemt meg for at før sommeren forsvinner etter siste trampeklapp skal jeg endelig få rutine og orden på tilværelsen. rydde i hodet og få orden i skapet. så kan høsten bare komme med rødvin og stearinlysdunkle stjernestille kvelder. til da skal jeg være ferdig med forordet og stå klar til å omfavne vinterdvalen under sterk tvil (og forhåpentligvis en chartertur i baklomma.)

onsdag 4. juni 2008

planet sorgenfri - sommer

jag skulle vakna mitt i natten
och gå upp och ta en långpromenad
jag skulle låta blicken möta andra ögon
i en främmande stad
jag skulle inte ha så bråttom
med att träffa nån ny
jag har rätt mycket med mig själv
precis som du
jag skulle andas i det tomrum som blev över
om du lämnade mig nu

jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha
jag skulle unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
om du lämnade mig nu

jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi till slut har blivit sams
jag kanske skulle söka upp
kontakter som jag tappat
som jag varit med
förut nånstans
jag antar det finns nån du skulle ringa
om jag inte fanns

jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu

mandag 28. april 2008

søndag i solborgveien

så godt med frihelg. besøk fra malmö. bryllupsgjester i byen. masse kose folk. grilling på marinen og varmerekorder i trøndelag. grilling hos ane & co. og så avslutter dan med å synge folk av støvet fra i en fantasi å¨taoppkassett i skapet til peter. god helg. men nå må jeg ta meg igjen. har satt av dagen til kos og ukeforberedelser. veldig deilig. dette blir en fin dag. ja, for deg også, syns jeg.

mandag 7. april 2008

grått

grått er ingen farge. mer en tilstand. i sinnet. eller ute. eller mellom mennesker. jeg synes at grått er vanskelig. og den hindrer meg i å gjøre ting jeg har lyst til. grått er litt i veien. i dag for eksempel: hviledag før nattevaktuke. har sett argentinske nueve reinas som ikke skuffet, men som ikke glitret like mye som jeg skulle ønske heller. peter lager bass til den fineste sangen sin og lyden gjør dagen mindre grå. men den er grå. og jeg tror den har tenkt til å fortsette med det.

fredag 28. mars 2008

stempler inn

så er arbeidshelgen igang. natt til lørdag. natt til søndag. natt til mandag.
gi meg en like digg jobb uten helgejobbing. jeg tar den! med en gang.
(ok viktig bonus: tid til viktigere ting midt i uka)

sevja stiger. godt? neste vinter er til overs. emigrere noen?

torsdag 27. mars 2008

hjem

satt på flyet hjem til norge og i brøkdelen av et sekund visste jeg ikke helt hvor jeg var på vei. nøtterøy? bergen? trondheim. livet begynner å bli rotløst og det er en underfundig opplevelse. men akkurat nå smaker te og sjokoladekjeks i det klokka vipper ettermiddag og jeg skal ut å gå med merete før kvelden tar oss. lyst ute nå.

lørdag 15. mars 2008

the keys


7 mile bridge


hvem måtte vise leg to ganger? det er en lykke i livet...


hvor er jolly roger?


det vi kom for


southernmost (og en dollar til en som hadde fått seg litt for mye)

gators i glades

dan er modig, barsk og sterk

tøffing

en som har pusset tennene sine

torsdag 13. mars 2008

city of blinding lights


times square


downtown


typisk dan å finne en ny venn




public library



morning at the museum

naples pier




mandag 10. mars 2008

sunshine state

ahhh. en hektisk uke i new york med walkill, patterson, brooklyn, times square/broadway, the village og trettifjerde gate/fifth avenue. men nå florida og hvile ut før innspurt i det store eplet sammen med monita endelig (tyrkisk pepper, godt & blandetog melkesjokolade fra gardermoen venter...) . men det er lenge til - sola varmer, været er vakkert og ute funkler det i bassenget på sydenvis. ingen planer, tom kalender og kjøleskapet lokker. sees fort vekk.

lørdag 16. februar 2008

un dia mas

lørdagskveld og ungdomstid... men ikke på meg som sitter på jobbsen denne helgen. ikke mye søvn blir det heller - før tolking og tegnspråkoppfølging på ettermiddagen. kanskje jeg får et par timer på øret før jeg gjør meg klar til kveldens arbeid. men mandag morgen blir det ingen blues. da er det bare en vakt igjen før flyet går til amerikas forente stater om et par ukers tid. blir godt med ferie, familie og gode venner. brooklyn, patterson, walkill, stanley theatre, ta frihetsstatuen i hånden, broadway, en uke ved bassenget i florida, si hei til en alligator... det blir en perfekt tjuvstart på våren. etterpå blir det nok påskeferie i tønsbergsen. siste påske i tønsberg. i alle fall for nå...

søndag 10. februar 2008

anime


søndagskveld og nattarbeid. ikke veldig motivert for det. dan og peter sitter sikkert hjemme og spiller inn musikk på peter sin computer. men jeg koser meg her, da. med internetten og kremet kyllingsuppe og varm sjokolade. fant denne godsaken også. tror jeg må sjekke om den fins med engelsk tale. japansken min er litt rusten etterhvert.


onsdag 6. februar 2008

åter igen gryr dagen

... og jeg har fri fri fri fri fri fri. skal sove i min egen seng 4 netter i strekk. bare jobbe natt til mandag og så fri igjen. det er over grensen til trivsel - det må jeg si. nå hjem fra jobb, spise frokost, sove et par timer. middag i kveld i eikveien. dette er så gøtt.

søndag 3. februar 2008

helgen som ble borte

jobbe natt til fredag. jobbe lørdag kveld. jobbe søndag kveld. helgen som ble borte. jobbe natt til tirsdag. jobbe natt til onsdag. fri. lykke. neste helg skal planlegges ihjel. munter og meningsfull er behagelige stikkord for den helgen!

onsdag 30. januar 2008

mandag 28. januar 2008

living with your eyes closed



I've just seen a face, I can't forget the time or place where we just met
She's just the girl for me and I want all the world to see we've met

fredag 25. januar 2008

nattiskim

så er det ny nattevakt igjen. litt trøtt, egentlig. hadde jo lovt meg selv å sove lenge. gikk ikke. så jeg har tilbragt ettermiddagen på sofaen med vhs-filmer fra 80-tallet. er i grunnen fornøyd med det. må jeg si. så får vi se om natta byr på mer mening. det spørs.

natta nå

klokka er 0720. det betyr sove snart. deilig å jobbe natt. se på menneskene som haster til arbeid og plikt. bare vite at jeg har gjort min. skal sove godt og lenge. blir bra, det. 1 natt til nå, så er det liten helg på meg. pizza og potetgull, kjennes det som. hjemmelørra.

torsdag 24. januar 2008

sovemorgen

Deilig med søndag i solborgveien, når kalenderen sier torsdag og verden utenfor strever for å rekke det den ikke rakk igår. Jeg har jo mine mål for dagen - endelig kommer verden på plass igjen - men først skal jeg ta det litt rolig. Og før natten kommer og jeg må på jobb blir det middag med gode venner. God dag, dette...

tirsdag 22. januar 2008

fjorden ligger helt uanfektet av livet som passerer og vinteren har lagt seg stille. rolig nå - ute og inne. ser fram til kvelden er over og dagens tegnspråkoppgave unnagjort. krevende språk. tror jeg er litt for glad i ord. men det er spennende da. veldig spennende. kanskje jeg skal bli nyhetsoppleser i rikskringkastingen når jeg blir stor. få mine daglige minutter på skjermen før barnetv. tror jeg skal begynne å drømme om det.

mandag 21. januar 2008

I EN FANTASI

Livet er godt. Masse som skjer - men liker det. Når jobb kommer på plass blir det struktur, rutine, mål og mening. Har jo begynt å jobbe med vinterens prosjekt også. Du kan etterhvert ta en titt på I ein fantasi-bloggen. Håper å få mange med på laget - så vi kan få til en eventyrlig forestilling i år. Ideene bobler!

Originalversjonen spilte vi jo hos Anders og Thomas og Fredrik allerede i 2000. Nå pusser vi den opp - men feig prins, fanget prinsesse og ond onkel er fortsatt med.

Så har du en sanger, musiker eller scenearbeider i magen, legg en kommentar på bloggen!

torsdag 17. januar 2008


I'll be there
For me there's no sorrow
Worse to bear
Than a life lived apart
I'll be there
Come the mists on the morrow
I'll be there
By your side
And deep within your heart

On the sea og life
Trav'lers all are we
At its mercy, to and fro
Where it takes, there we'll go
Tides ebb and tides may flow
Yet steady stays the sea
I should be free
Free to be Grace
I want to feel the wind on my face
And when my life beckons
I should go
Face out the storm
Not stay below


stjerner lyser hvite

stemningen er egentlig borte. det var i natt jeg skulle skrevet. nå er jeg bare sulten, sur og trøtt. ingen heldig kombinasjon. enda irina har lært meg at man skaper seg selv hver dag. men ute er det vinter og snø på trærne og norge er vakkert i noen timer. før vinteren går sin vei og legger igjen slaps og blankis. men snart er det vår. vår i meg. og vår ute.

mandag 14. januar 2008

og vinteren er lang nok

stille på jobb. lat mandag. stod opp sent til husarbeid og forberedelser. måtte rydde helgen ut og hverdag inn i huset. så ut i viktig arbeid med nye venner. nå er det nattarbeid som gjelder. og jeg er trøtt og vinteren er lang nok. men snart er det sommer.

::: aldriland :::

søndag 13. januar 2008

:: helg ::

helga er nesten slutt igjen. litt vemodig egentlig. har hatt en sterk fornemmelse av ferie de siste dagene.

besøk av favorittbergensere. lørdagscafé. middag hos farmor. gamle historier. xboxkos. deilig mat. lange frokoster med tente lys. masse koseprat, som man kanskje ikke blir så mye klokere av, men allikevel tilfreds. pusterom er godt.

tirsdag 8. januar 2008

første innlegg

klokka er straks elleve og det er allerede gått over en uke av det nye året. og det går ikke an å holde tiden tilbake. og selv om det betyr at tiden ikke går, men stadig kommer, så er det allikevel forunderlig å se seg tilbake og erkjenne at selv om man ikke har levd så lenge, og stadig føler seg ny i livet, har man allikevel levd en stund.